2013. augusztus 29.

Gyümölcsös sajttorta (sütés nélkül)


Hozzávalók(24cm-es tortaformához):
Tésztához:
100g darált keksz
100g darált mogyoró vagy mandula
3 evőkanál cukrozott kakaópor
100g puha vaj
kevés rumaroma

Krémhez:
2,5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
500g Mascarpone
2 evőkanál cukor

Tetejére:
kb. 200g vegyes bogyós gyümölcs
tortabevonó csoki


Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálba kimérjük és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk és egyenletesen elnyomogatjuk benne, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
A Mascarpone-t kikeverjük a cukorral, végül belekeverjük a kemény tejszínhabot.
A tortaformába a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet és hűtőbe rakjuk néhány órára.
A krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, végül becsíkozzuk a felolvasztott csokival és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.


Tipp: Ha kisebb, 20 vagy 22cm-es formába készítjük ezt a mennyiséget, szép magas lesz a krém...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése