2013. szeptember 16.

Sajtos virsli becsomagolva


Hozzávalók:
Tészta:
600g liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
25g friss élesztő
2,5dl tej
100g puha vaj
1db tojás

Töltelék:
10db virsli
10 szelet sajt

Tetejére:
1db tojás
szezámmag

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb.30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, 10 egyenlő részre vágjuk és kis gombócokat formázunk belőlük.
Majd ezeket egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra, egy picit nagyobbra, mint amekkora a virsli.
A kör-tészta mindkét oldalán 5db vágást ejtünk kb.3-4cm mélyen úgy, hogy a közepe, ahol a virsli lesz egyben maradjon:

Körbetekerjük a virslit a sajttal és a tészta közepére fektetjük:

Majd a bevágott darabokat váltakozva egyik oldal-másik oldalról egymás után a sajtos virslire hajtogatjuk:  

 Ilyen lesz, ha végig behajtogattuk:

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket és ismét pihenni hagyjuk kb. 30 percet.
Ezután egy felvert tojással lekenjük őket, és szezámmagal megszórjuk a tetejüket.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30perc alatt megsütjük.

TIPP: Ízlés szerint rakhatunk a virsli alá a tésztára egy vékony csíkban ketchupot vagy mustárt is...:)



2 megjegyzés:

  1. Szia Betty drága! Köszönöm a receptet,nagyon jól sikerült,máskor is jövök hozzád :)
    Üdvözlettel : Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit, nagyon örülök, hogy bevált a recept. Gyere máskor is, jó nézelödést, jó sütögetést!
      Üdv. Betty

      Törlés