2014. október 27.

Kovászos csíkos kalács


Hozzávalók:
100g kovászolt kovász
100g kovászos öregtészta
2dl tej
2db tojássárga
100g porcukor
20g vaníliás cukor
500g liszt
csipet só
100g olvasztott vaj
30g kakaópor(cukrozatlan)


Elkészítés:
A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt, hozzákeverjük az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az olvasztott vajat és szép sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Majd elfelezzük és az egyikbe belekeverjük a kakaóport. 
Mindkettőt letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.
Akkor mindkettőt kb. egyforma nagyságú téglalap formára kinyújtjuk, és egymásra rakva a két tésztát föltekerjük a szélesebb oldalánál. 
Kivajazott formába tesszük, és letakarva ismét hagyjuk a duplájára kelni.
(a forma lehet tetszés szerint dobozforma, vagy kuglóf, ill. amink van, vagy akár simán sütőpapíros tepsibe is megsüthető)
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütjük. Ha a teteje már szépen megpirult (kb. félidőben), takarjuk le alufóliával.

Ugyanez máskor:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése